Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Otel işletmecisi Mehmet Toprak: Erdek, pansiyonlar için vergisizlik cenneti”

Otel işletmecisi Mehmet Toprak:  Erdek, pansiyonlar için vergisizlik cenneti”

Erdek'te, 40 yıldır turizm sektörü içinde bulunup, Ümit Oteli'ni işleten Mehmet Toprak, Erdek, pansiyon işletenler için vergisizlik cenneti” dedi.

Erdek’te, 40 yıldır turizm sektörü içinde bulunup, Ümit Oteli’ni işleten Mehmet Toprak, “Erdek, pansiyon işletenler için vergisizlik cenneti” dedi.
1938 yılında Hatay’da doğup, 40 yıldır Erdek’te turizm sektörüne emek veren Toprak, şunları söyledi:
“Bugün, Erdek’te yaklaşık 10 bin kaçak çalışan pansiyon bulunuyor. İstanbul’dan gelerek, Erdek’te iki daire alıp, pansiyon olarak işleten ve bir kuruş vergi ödemeyen kişiler var. Hatta Erdek’teki evini pansiyona verip, zeytinliklerdeki bahçelerde yatanlar bulunuyor. Kısacası Erdek’teki pansiyonlar en küçük vergi ödemiyor. Bu konuda denetim ise hiç yok.”
Erdek Turizm ve Tanıtma Vakfı Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini de yürüten Mehmet Toprak, şu değerlendirmede bulundu:
“İçinde bulunduğum bu vakıf da bence işlevini yitirdi. Vakıf olarak, 2006 yılında aldığımız karara göre, ilçemizde hiçbir kişi, otogarlardan, pansiyonlara turist götürmeyecekti. Gidin, otogara şöyle bir bakın, Otobüsten inen turistlere bir anda altı-yedi pansiyon komisyoncusu yanaşıyor, karışan yok. İlçenin her yerinde, ‘pansiyon bulunur’ yazıları yer alıyor. Vergi dairesi, vergi ödemeyen bu pansiyonları görmüyor mu? Otel-motel işleten bizler, vergimizi son kuruşuna kadar öderken, enayi miyiz?”
Haber : Önder Haberci



  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 28.4 ° / 12 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 11 ° false